Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Csibi
tűzoltó lesz
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét folyóirat

A Könyvhét kérdez – Dunai Tamás válaszol – Könyvhét 20

Csokonai Attila - 2017.06.20.

[A Könyvhét megjelenésének huszadik évfordulójára készülve közreadott írás a netkorszak előtti időkből]

Dunai Tamás színész, mint a vele készült interjúból is kiderül magyar-francia szakos tanári diplomát szerzett, zenél, sokoldalú művész, és hosszú-hosszú ideje állandó színművész főszereplője a Fekete Sas Kiadó nagy könyvbemutatóinak. Az 1998-as interjúban is szó esik erről, és a 2017-ben készült fotó is a Fekete Sas Kiadó ünnepi könyvheti könyvbemutatóján készült.

A Könyvhét kérdez – Dunai Tamás válaszol – Könyvhét 20

1998. július 14.

Mire ezek a sorok napvilágot látnak, Dunai Tamás színművész már visszatért kéthetes útjáról, Angliából, ahol tanított. Talán jut ideje egy kis pihenésre, s aztán készül – egyelőre csak könyvvel a kezében – új szerepére, a Lázadás a Caine hadihajón című darab bemutatójára. De láthatjuk őt már a nyáron is, a Városmajorban a Budapest Klezmer Band-del fog fellépni.

Sokoldalú, népszerű, elfoglalt. Intellektuális színésznek szokás mondani az ilyen tudatos, jól felkészült, önmagát igényesen kifejezni tudó művészt. Ez az Ünnepi Könyvhéten készült rövid beszélgetés mindenekelőtt a jelenre és a közeljövőre koncentrál, de benne van – utalás szintjén legalább – egész eddigi, igazán sikeresnek mondható, pályájának íve, lényege.

Az interjú teljes terjedelmében idekattintva olvasható

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/1. számaÉlet és Irodalom AlapítványA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés