Könyvhét 2021
A Móra Kiadó
újdonságaiból
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>újdonságaiból Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét folyóirat

4. Magyar Képregény Fesztivál

2008.05.11.

4. Magyar Képregény Fesztivál

A Magyar Képregénykiadók Szövetsége május 17-én és 18-án rendezi meg a 4. Magyar Képregény Fesztivált a budapesti Erzsébet téren, a Gödör Klubban. A fesztiválhoz kapcsolódó képregény kiállításon kiemelt helyet kap a fesztivál díszvendégének, Marcel Ruijters holland képregény készítőnek az anyaga. Ruijters első magyar nyelvű kötete, az Inferno, a fesztivál alkalmából jelenik meg. A további kiállítók a Magyar Képregény Akadémia tagjai és a Roham magazin alkotói.

A fesztivál keretében adják át a tavalyi év kiemelkedő képregényeiért járó Alfabéta-díjakat is. Ezeket az alkotásokat a kArton Galériában lehet majd megtekinteni május 15. és június 14. között, míg az új ZAP antológiából készült anyag az Eduárd Képregényboltban lesz kiállítva.

A most először kétnapos fesztiválon lesz rajzverseny, képregényiskola, mini-aukció, dedikálás, szakmai előadások és beszélgetések, cosplay-bemutató, képregényekhez kapcsolódó filmek vetítése és tombola. Az MKA karikaturistáinak köszönhetően megtudjuk, milyen lenne képregényhősnek Réz András, Bárdos Deák Ágnes, Helyey László, Behumi Dóra, Para-Kovács Imre és Palcsó Tamás.

Az idei fesztivál különlegessége, hogy minden korábbinál több új magyar képregény lát most napvilágot, részben a már ismert kiadóktól, részben pedig a szerzők saját, önerős kiadásában, korlátozott példányszámban. Ezeknek külön részleget hoztunk létre a fesztiválon, és a Magyar Képregénykiadók Szövetsége három alkotást támogatásban is részesített.

A fesztivál teljes programja megtekinthető a honlapján: http://fesztival.kepregeny.info

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2021/4ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyEMMIPKÜ
Belépés