ProsperoD
disztribúciós könyvterjesztés
Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Külföldi könyvek
webshopja
ProsperoD<br>disztribúciós könyvterjesztés Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Külföldi könyvek <br> webshopja
Kiemelt

Varró Dániel, 1999; Marék Veronika 80; Kányádi Sándor Príma Primissima, Lorca 133 interjúja – Heti KÖNYVHÉT

2017.12.06.

Az írás öröme – Interjú Varró Dániellel – Könyvhét 20
[A Könyvhét megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából közreadott írás a netkorszak előtti időkből] Varró Dániel költő, fordító, gyerekverseiért rajonganak szülők és gyermekeik egyaránt. Varró Dánielt Bögre azúr című kötetéről Orosz Ildikó kérdezte a Könyvhét 1999. november 18-ai számában.

 

 

 

Tarján Tamás: Advent Pilinszkyvel
„Akaratlanul meglassítottuk lépteinket; valójában siettünk volna. Izgatottan és szorongva igyekeztünk Pilinszky Jánoshoz.” Tarján Tamás írása a Könyvhét 2016/3. számában jelent meg.

 

 

 

 

 

 

Életmű-kiállítás Marék Veronika 80. születésnapja alkalmából
Marék Veronika 80. születésnapja alkalmából életmű-kiállítás nyílt vasárnap a budapesti Projekt Galériában. A tárlaton a művész mesekönyv-illusztrációi mellett megjelennek a jól ismert mesehősöket ábrázoló tárgyak is.

 

 

 

Elhunyt Csontos János
Hétfő hajnalban, 55 éves korában elhunyt Csontos János József Attila-díjas költő, író, újságíró, publicista - közölte a Magyar Írószövetség az MTI-vel.

Kányádi Sándor kapta magyar irodalom kategóriában a Prima Primissima díjat
Tíz kategóriában 15. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.

 

 

„A közmondás nem hazug szólás” – a Tinta Könyvkiadó új közmondásszótárai
A Tinta Könyvkiadó hat új közmondásszótárát mutatták be 2017. november 27-én, a Józsa Judit Galériában. A szemkápráztató szépségű kerámiák között Kiss Gábor, a TINTA Könyvkiadó igazgatója O. Nagy Gábort idézte köszöntőjében: „A szólások, közmondások nyelvünk virágai”.

Hét ország 18 fiatal írója olvas fel műveiből a 2017. december 3-án kezdődő Kolozsvári Kikötő rendezvénysorozaton
Hét ország 18 fiatal írója olvas fel műveiből Kolozsváron a hétfőtől szerdáig tartó Kolozsvári Kikötő szépirodalmi rendezvénysorozaton, melyet harmadik alkalommal szervez meg az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL), a bukaresti Balassi Intézet, a Helikon irodalmi folyóirat és a Szépirodalmi Figyelő  - tudatták az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

Závada Péter kapta az idei Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat
Závada Péter költő kapta meg az idén az immár ötödik alkalommal átadott Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat - közölte a díjat odaítélő kuratórium pénteken az MTI-vel.

Szűk körű szimpózium Kertész Imre életművéről
Kertész Imre (1929-2016) irodalmi Nobel-díjas magyar író, a Magyar Szent István Rend birtokosa életművéről rendezett tudományos ülést Mentés másként címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete és a Kertész Imre Intézet csütörtökön Budapesten.

 

 

 

 

Lorca szava – Federico García Lorca élete során adott 133 interjúja könyvben
Könyvben gyűjtötték össze Federico García Lorca spanyol költő (1898-1936) interjúit, amelyeket élete során spanyol és nemzetközi lapoknak adott.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/3.ÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés