Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék
Kiemelt

Tisza Kata, Megay Róbert Péter, Temesi Ferenc, József Attila, Jun Dongdzsu, Jókai Mór – Heti KÖNYVHÉT

2018.02.07.

Akik nem sírnak rendesen – Interjú Tisza Katával
Tisza Kata kilenc éve nem publikált irodalmi műfajban, azóta ez az első kötete. Az Akik nem sírnak rendesen című könyvről Babiczky Tibor a fülszövegben ezt írja: „…egy érintetlen, sima vízfelszín áttetszőségével mutatja meg az emberi kapcsolatok mögött húzódó fullasztó valóságokat.” Tisza Katával Szepesi Dóra beszélgetett. Az interjú rövidebb változata a Könyvhét 2017/1. számában jelent meg. Könyvhét online

Csúcspéldányszámok, 2017. negyedik negyedév
A Központi Statisztikai Hivatal negyedik negyedévben megjelent, tízezernél nagyobb példányszámban kinyomtatott könyvek listáján mindössze hat magyar szerzőtől hét könyv, és öt külföldi szerzőtől öt könyv szerepel.

 

 

Az eredményes nyomozás jelent esélyt pénzre – a Könyvbazár Kft. felszámolásáról
A Könyvbazár Kft. f.a. felszámolási eljárásának első nagyobb hivatalos eseménye a hitelezői kör részvételével 2018. február 2-án a Csepeli Munkásotthon fűtetlen nagytermében lezajlott.

 

Temesi Ferenc regényt fordítottak a Párizsi Magyar Intézet versenyén
Temesi Ferenc Por című regényének részleteit ültették át franciára a Balassi Intézet - Párizsi Magyar Intézet (PMI) idei fordítóversenyének résztvevői - közölte az intézmény az MTI-vel.

Remekművek titkai, világirodalmi összefüggések – beszélgetéssorozatot indít a Magvető
Világirodalmi beszélgetéssorozatot indít a Magvető Kiadó, a program célja egy-egy konkrét mű vagy életmű, valamint a műfordítás műhelytitkainak bemutatásával segíteni a kortárs irodalom trendjeinek megismerését.

József Attilára és Jun Dongdzsu koreai költőre emlékeznek 2018. február 9. és 10-én a PIM-ben
Komolyzenei koncerttel, valamint irodalmi előadásokkal és beszélgetésekkel emlékeznek József Attilára és a koreai költőre, Jun Dongdzsura február 9. és 10-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) - közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

 

 

 

 

Magyar széppróza napja február 18-án, szeptemberben magyar irodalom napját rendeznének
Országszerte és határon túl csaknem hetven településen, több mint 120 kortárs író részvételével ünneplik meg első alkalommal a magyar széppróza napját - mondta el Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke pénteken Budapesten.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2019/2. számaÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés