Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Csibi
tűzoltó lesz
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Csibi<br>tűzoltó lesz
Kiemelt

Oscar-díj, Szent Margit, Az Olvasás Éjszakája, tejberizs és Lego – Heti KÖNYVHÉT

2017.09.06.

Az Oscar-díjra a Testről és lélekről című filmet nevezi Magyarország
Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását nevezi Magyarország az Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában - közölte az illetékes bizottság keddi döntését a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.
A testületben a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai - Havas Ágnes, a Filmalap igazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna kormánybiztos - mellett Divinyi Réka forgatókönyvíró, Goda Krisztina rendező és Sándor Pál rendező-producer vett részt, akik mintegy 20 hazai alkotásból választották ki a Testről és lélekről című alkotást.

Az Olvasás Éjszakája, 2017. szeptember 16. – a program
Írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot. Kulturális programok kora estétől hajnalig.  Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál.

A kortárs irodalmat ünnepli a Könyvek Diadalíve programsorozat Budapesten 2017. szeptember 24-ig
Könyvek Diadalíve címmel rendez kortárs irodalmi programsorozatot a Supka Géza Alapítvány szeptember 1. és 24. között a WestEnd City Center bevásárlóközpontban.
Az érdeklődőket hétvégenként péntektől vasárnapig a szépirodalomtól a slam poetry-n át a szórakoztató irodalomig számos műfajban beszélgetések, felolvasások, zenés előadások és filmvetítések várják a bevásárlóközpont Millennium Udvarában felállított, több ezer könyvből felépített, diadalívre emlékeztető installáció előtti színpadon.

Szrgya Popovics 2017. szeptember 7-én és 8-án Budapesten találkozik olvasóival
Az Útmutató a forradalomhoz az aktivisták szemüvegén keresztül mutatja be, hogy az elmúlt 20 évben Jugoszláviától Szíriáig milyen erőszakmentes küzdelmek zajlottak a világban. Szrgya Popovics könyvéről a fordítóval, Gadó György Pállal Vermes Nikolett beszélgetett.
Szrgya Popovics szeptember 7-én és 8-án, Budapesten találkozik tejberizs és Lego-figura kedvelő, valamint minden más, őt kedvelő olvasójával.

Rakovszky Zsuzsa lesz a 65. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége

Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító lesz a csütörtökön kezdődő 65. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége - közölték a szervezők kedden.
Az újságíróknak küldött meghívó szerint - a hagyományokhoz híven - Koncz István költő és Dobó Tihamér festő közös szobránál koszorúzással kezdődik a tábor, majd Koncz István Csönd és lázadás című válogatáskötetét mutatják be egy kiállítással egybekötve, amelyen a kötethez készült illusztrációk lesznek láthatók.

Ember és gondolat. Juhász Ferenccel beszélget Nádor Tamás – Könyvhét 20

[A Könyvhét megjelenésének huszadik évfordulójára készülve közreadott írás a netkorszak előtti időkből]
Juhász Ferenc (1928-2015) nem szorul itt bemutatásra, a Könyvhét olvasói több alkalommal olvashattak vele készült beszélgetést az eltelt évek során. Az itt olvasható talán az első interjú, amelyet a Könyvhétnek adott, Nádor Tamás Ember és gondolat című rovatában. Az interjút olvasva újra felfedezhetjük a nagy költőt a sorok között.

Nagy Kata költőt választották a JAK új elnökévé

Nagy Kata költőt választották a József Attila Kör (JAK) új elnökének a szervezet tisztújító közgyűlésén Szigligeten.
A nagy hagyománnyal bíró, több évtizedes múltra visszatekintő, fiatal írókat tömörítő irodalmi szervezetnek 12 év után van újra női elnöke, akinek mandátuma január elsejétől három évre szól - olvasható a JAK internetes oldalán (jozsefattilakor.hu).

Üdvözlet Szent Margit szigetéről – Megvásárolható Jaksics György Margitszigetről szóló könyve
A Budapesti Nyári Fesztivál 2017-es időszaki kiállítása a Margitszigeti Víztoronyban Jaksics György hagyatékából mutat be válogatást a Margitsziget történetéről, amelynek anyagát a gyűjtő Üdvözlet Szent Margit szigetéről! című könyve alapján állították össze a szervezők. A vetített tárlat szeptember végéig még megtekinthető, a gazdagon illusztrált kötet pedig megvásárolható a Szabad Tér Színház központi irodájában, illetve jegyirodájában. A bevételt jótékony célra fordítják.

 

Festmények, bronzportrék, kisplasztikák Kocsis András Sándortól, a Kossuth Kiadói Csoport igazgatójától
Költőket és írókat megörökítő festményeit és szobrait, valamint díjakhoz készített kisplasztikáit mutatja be a közönségnek Kocsis András Sándor Színek és formák - Irodalmi arcképcsarnok című kiállítása a fővárosi Örkény István Könyvesboltban.
A Kossuth Kiadói Csoportot vezető, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülése (MKKE) elnökeként is ismert Kocsis András Sándor 12 éves korában kezdett képzőművészettel foglalkozni. Középiskolásként a festészet, a szobrászat érdekelte, egyetemistaként diaképeket készített, de 20 éves kora után a tevékenység évtizedekre megszakadt.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/1. számaÉlet és Irodalom AlapítványA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés