Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
A hosszú hajú
királykisasszony
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák A hosszú hajú <br> királykisasszony
Kiemelt

Ördögh Ottó, Lászlóffy Aladár, Lászlóffy Csaba, Mándy Iván, Rüdiger Kolb, Orcsik Roland, Daniel Kehlmann – Heti KÖNYVHÉT

2018.04.25.

„Az a baj, hogy odakint keresünk, és nem idebent…” – Ördögh Ottó
Divatos, talán mondhatjuk úgy is, hogy manapság trendi dolog a nagydobra vert boldogságkeresés. Terápiákra járnak az emberek, szakértő műsorokat néznek, de talán csak azon az egy helyen szégyellünk kutakodni, ahol a vágyott boldogság kulcsa van elrejtve: önmagunkban. Ördögh Ottóval beszélgetett Kurcz Orsi. Könyvhét, 2017/2. szám

Az NKA Szépirodalom Kollégiuma első félévi nyílt pályázatának eredménylistája
A kulturális szempontból értékes szépirodalmi és irodalomértelmező művek elkészítésére, kulturális szempontból kiemelkedően értékes, évtizedes hagyománnyal rendelkező irodalmi rendezvények megvalósítására, valamint a szépirodalom értékeit szolgáló 2018. évi szépirodalmi sajtótermékek megjelentetésére meghirdetett NKA pályázat eredménye.

A 8. kolozsvári Ünnepi Könyvhéten Lászlóffy Aladár és Lászlóffy Csaba előtt is tisztelegnek
Román-magyar kulturális közvetítést is vállal a 8. kolozsvári Ünnepi Könyvhét, melyet május 10. és 13. között tartanak a kolozsvári Fogoly utcában, az egykori várfal megmaradt része mellett - számoltak be a szervezők a szerdán tartott sajtótájékoztatójukon.

 

Idén lenne 100 éves Mándy Iván – rá emlékeznek Füleken
Mándy Ivánra emlékeznek a szlovákiai Füleken pénteken; a Kossuth-díjas magyar író idén lenne száz éves - közölte az MTI-vel a szervező Füleki Vármúzeum szerdán.

Véget ért a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Nagy sikerrel zajlott le április 19-22. között a 25. jubileumát ünneplő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A rendezvény több tízezer látogatót vonzott, 26 ország 160 kiállítója és több mint 170 program várta az érdeklődőket.

Jókai-napokat rendeznek csütörtöktől Balatonfüreden
Jókai-napokat rendeznek csütörtöktől Balatonfüreden, a négynapos programon a színházi előadások, koncertek mellett a hagyományos bablevesfőző-verseny is várja az érdeklődőket - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a balatonfüredi önkormányzat művelődési osztályának vezetője.

Ahol a madár sem, csak az álmok járnak – Rüdiger Kolb verseskötetének bemutatója
Ahol a madár sem, csak az álmok járnak (Wo die Weite weder Füsse trägt, nur die Träume) címmel írt verseskötetet a magyar Alföldről Rüdiger Kolb; a német szerző és Szelényi Károly fotóival illusztrált, kétnyelvű könyvet hétfőn mutatták be a budapesti Jókai Anna Szalonban.

Kínai-magyar könyvszakmai iroda nyílik Budapesten
Közös könyvszakmai irodát nyit Kína legnagyobb egyetemi kiadója, a Foreign Language Teaching and Research Press (FLTRP) és a Kossuth Kiadó Budapesten.

Kortársunk Csehov – kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Kortársunk Csehov címmel nyílik kiállítás az orosz drámaíró műveinek magyarországi előadás-történetéről a Bajor Gizi Színészmúzeumban 2018. április 25-én.

Orcsik Roland kapja a 2018-as Hazai Attila Irodalmi Díjat
A Hazai Attila Alapítvány a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon jelentette be, hogy a szakmai zsűri döntése szerint ebben az évben Orcsik Roland veheti át a Hazai Attila Irodalmi Díjat.

Kerekasztal a könyvfesztiválon a mai délszláv irodalomról és bejelentették a Hazai Attila-díj nyertesét
A kortárs délszláv irodalomról rendeztek kerekasztal-beszélgetést pénteken a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol délután bejelentették, hogy idén Orcsik Roland veheti át a Hazai Attila Irodalmi Díjat.

Daniel Kehlmann átvette a Budapest Nagydíjat a Könyvfesztiválon
Átvette a Budapest Nagydíjat Daniel Kehlmann német író, a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége csütörtökön délután a Millenáris parkban.

Megnyílt a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Megnyílt a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál csütörtök délután a fővárosi Millenáris parkban.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2018/4.ÉS Páratlan oldalKarácsonyi kalandA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalHolly elveszett varázspálcájamacskarácsonyhosszú hajúszülinapiA hanta banda
Belépés