Mélytengeri Mentőcsapat
Ben és Holly
apró királysága
Osvát Ernő
Aforizmák
Csibi
tűzoltó lesz
Mélytengeri Mentőcsapat Ben és Holly <br> apró királysága Osvát Ernő <br> Aforizmák Csibi<br>tűzoltó lesz
Kiemelt

88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok

Könyvhét - 2017.05.23.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete 1927-es miskolci nagygyűlésén – kereken 90 éve – terjesztette elő Supka Géza, az országos könyvünnepek alapjait lerakó javaslatát. Két évvel később meg is valósult az első – akkor még könyvnapnak szervezett – rendezvény. A történelmi korszakokon átívelő hagyományt folytatva a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2017. június 8-12-e között, immáron 88. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet és  hozzá kapcsolódóan a 16. Gyermekkönyvnapokat Budapesten. A több mint nyolc évtizedes múltra visszatekintő, Európában is egyedülálló irodalmi és könyves rendezvényhez az elmúlt két évtizedben egyre több vidéki város, település, s fővárosi kerület is csatlakozott, s a romániai magyar partnerszer­vezettel együttműködve van már magyar könyvhét Erdélyben, Kolozsvárott, s a Partiumban, Aradon is. A budapesti Vörösmarty téri központi rendezvénnyel egy napon lesz vidéki országos megnyitó is, az idén Debrecenben.
A budapesti központi rendezvényt június 8-án, 16 órakor Závada Pál nyitja meg.
Az MKKE tavaly először nem állított fel nagyszínpadot, s nem szervezett saját központi programot, és ez jó döntésnek bizonyult, hiszen így a Vörösmarty szobor melletti színpadon a tervezett kiadói programok, könyvbemutatók mindegyike helyet kaphatott, megvalósulhatott, miközben jelentősen csökkent a tumultus a téren, így az olvasó kényelmesebben válogathatott. Emiatt ezt idén is így valósítják meg. Az árnyékos, fedett olvasósziget a látogatók körében egyöntetű tetszést aratott, ennek kialakítását idén is tervezik.
A kortárs magyar irodalmat ünneplő országos rendezvénysorozat idén is rendkívül gazdag program- és könyvkínálattal várja a látogatókat.

A 88. Ünnepi Könyvhétre és a 16. Gyermekkönyvnapokra megjelenő könyvújdonságok MKKE által közreadott hivatalos listája idekattintva olvasható

További információk, programok listája az MKKE hivatalos honlapján: www.unnepikonyvhet.hu

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:A Könyvhét 2018/1. számaÉlet és Irodalom AlapítványA Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva HalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyKarácsonyi kalandHolly elveszett varázspálcájaRőtszakáll, a koboldkalózA királylány álmamacskarácsony
Belépés