Könyvhét 2022
Móra Kiadó
MONDJAD MÉG!
Mélytengeri Mentőcsapat
Kicsi Csacsi
és a születésnapi ajándék
Babák magyar
népi viseletben
Móra Kiadó<br>MONDJAD MÉG! Mélytengeri Mentőcsapat Kicsi Csacsi <br> és a születésnapi ajándék Babák magyar <br> népi viseletben
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 6977      Következő »    Utolsó »  

Százhetvenhat pavilonban összesen száznyolcvankét kiadó köteteivel, könyvbemutatókkal, zenés és családi programokkal tartják meg a Vörösmarty téren és a Dunakorzón június 9. és 12. között a 93. Ünnepi Könyvhetet, amelyhez országszerte számos település csatlakozik eseményekkel.

Rangos lengyel elismerést, a kulturális miniszter által adományozott Gloria Artis bronz érdemrendjét vette át csütörtökön Krakkóban Pálfalvi Lajos irodalomtörténész, polonista, a lengyel irodalom magyar fordítója.

Új tudományos zsebkönyvtár címmel tudományos könyvsorozatot indított az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH), amelynek első kötete Kárpátalja: örökség és társadalom címmel jelent meg.

Tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, harminc könyvkiadó, folyóiratok programjaival várják az érdeklődőket 93. Ünnepi Könyvhéten és a 21. Gyermekkönyvnapokon Szegeden - közölte Sikaláné Sánta Ildikó, a helyi rendezvényeket tizenöt éve szervező Somogyi-könyvtár igazgatója csütörtökön.

Juan Mayorga spanyol drámaíró nyerte idén a spanyol Nobel-díjnak is nevezett Asztúria hercegnője-díjat irodalom kategóriában - közölte a zsűri szerdán Oviedóban.

Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, író és műfordító lesz a díszvendége az idei debreceni ünnepi könyvhétnek, amelyet június 9. és 12. között Könyvutcába kéne menni címmel rendeznek meg a Csapó utcai sétáló övezetben - jelentették be a szervezők a helyszínen, sajtótájékoztatón szerdán.

Június 16. és 18. között rendezik Veszprémben az Ünnepi Könyvhetet, amelyen számos könyvbemutatóval, 11 könyvesbolt kínálatával és kísérőprogramokkal várják a közönséget.

Tizenhárom új könyvet, többek között Béres Ilona színésznő életművét bemutató albumot, Szilágyi István író kötetét, valamint Cseres Tibor íróról szóló monográfiát jelentett meg a Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó, az érdeklődők a kiadványokat a június 9. és 12. között megrendezendő 93. Ünnepi Könyvhéten is megismerhetik.

Az erdélyi magyar és német irodalomról lesz szó egyebek mellett az aradi 8. Titkos beszélgetések elnevezésű irodalmi fesztiválon, amelynek a Liszt Intézet bukaresti központja a társszervezője.

A Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz a premierje a Bereményi kalapja című kreatív portréfilmnek, amely a legendás dalszövegíró, filmrendező és szépíró Bereményi Gézát mutatja be interjúkon, Cseh Tamás-dalokhoz készült új klipeken, filmrészleteken és archív felvételeken keresztül.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Könyvhét 2022/2.ÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés